Mcq of the computer system security (css) .

 Here we are going to discuss top 50 css  multiple choice questions. these questions will help you at the many places like in examinations. in an interview etc. So lets start–


1. What type of symmetric key algorithm using a streaming cipher to encrypt information?

   

    A. RC4       

    B. Blowfish

    C. SHA 

    D. MD5

Ans-A


2. Charles Babbage invented


    A. ENIAC                

    B. Difference Engine

    C. Electronic Computer  

    D. Punched Card

Ans-B


3. What type of attack uses a fraudulent server with a relay address?


   A. NTLM          

   B. MITM      

   C. NetBIOS       

   D. SMB

Ans-(B)

4. What is the maximum character Linux supports in its filenames?

   

   A. 8           

   B. 128

   C. 256         

   D. Unlimited


Ans:-C


5. Which of the following is independent malicious program that need not any host program?


   A. Trap doors     

   B. Trojan horse

   C. Virus          

   D. Worm

Ans:-D


6. In tunnel mode IPsec protects the


    A. Entire IP packet       

    B. IP header

    C. IP payload             

    D. None of the mentioned

Ans:-A


7. A Extensible authentication protocol is authentication framework frequently used in


    A. Wired personal area network    

    B. Wireless networks

    C. Wired local area network       

    D. None of the mentioned

Ans:-B


8. Which of the following is known as Malicious software?

    

    A. illegalware            B. Badware

    C. Malware                D. Maliciousware

Ans:-C


9. Which of the following is NOT an example of a smartcard?


   A. a credit card which can be used to operate a mobile phone 

   B. an electronic money card e.g Mondex

   C. a drivers licence containing current information about bookings etc

   D. an access control card containing a digitised photo

Ans:-D


10. Code red is an ———-


    A. Word Processing Software    

    B. Antivirus

    C. Virus                       

    D. Photo Editing Software

Ans:-C


11.Firewalls are to protect against


   (A) Virus Attacks          (B) Fire Attacks

   (C) Data Driven Attacks    (D) Unauthorized Attacks

Ans:-D


12.The first computer virus is


   (A) The famous    (B) HARLIE

   (C) PARAM         (D) Creeper

Ans:-D


13.A hard copy would be prepared on a


  (A) Printer        (B) Joystick

  (C) Trackball      (D) All of these

Ans:-A


14.The first PC virus was developed in


  (A) 1980        (B) 1986

  (C) 1988        (D) 1999

Ans:-B


Click here more questions:-   1   2    3





Recommended post:-

Hackerearth Problems:-

Data structure:-

Key points:-

Leave a Reply

Your email address will not be published.